CMR 2.0 - Pomocy!

Luźne rozmowy na każdy temat.
Awatar użytkownika
kubakk
Wtajemniczony
Posty: 228
Rejestracja: poniedziałek 25 kwie 2011, 09:55
11
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

CMR 2.0 - Pomocy!

Post autor: kubakk »

Witam. Potrzebuję pomocy z grą. Odgrzebałem starą płytkę do CMR 2.0 (oryginałka!), więc od razu instaluję grę :v Wszystko chodzi dobrze na max ustawieniach (no dobra, mam glicze na mipmappingu). Lecz nie mam wskazówek na prędkościomierzach i pokazywanej liczby biegu na prędkościomierzu "analogowym". Przy ustawieniach auta przed rajdem nie mam kresek do ustawień, lecz same napisy, np. "miękko (tutaj powinny być kreski ustawień) twardo". Stery aktualne. Z góry dziękuję za pomoc.

P.S. Czy to wina Silent Patch'a? Potrzebuję go do gry na obrazie panoramicznym, bez niego gra w rozdzielczości 1366x768 wygląda okropnie :P
e-sports commentator at: MaD Racing
Awatar użytkownika
Lizak
Wtajemniczony
Posty: 283
Rejestracja: sobota 19 lut 2011, 18:24
11
Lokalizacja: Pomorze

Re: CMR 2.0 - Pomocy!

Post autor: Lizak »

Sprawdź bez patcha, to się okaże.
Awatar użytkownika
kubakk
Wtajemniczony
Posty: 228
Rejestracja: poniedziałek 25 kwie 2011, 09:55
11
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: CMR 2.0 - Pomocy!

Post autor: kubakk »

Sprawdzone, nie wina patch'a :P On tylko zmienia FOV, daje możliwość gry w oknie i panoramiczny obraz :v
e-sports commentator at: MaD Racing
Awatar użytkownika
Lizak
Wtajemniczony
Posty: 283
Rejestracja: sobota 19 lut 2011, 18:24
11
Lokalizacja: Pomorze

Re: CMR 2.0 - Pomocy!

Post autor: Lizak »

Wina raczej karty. Zintegrowana(intelowska)?
Awatar użytkownika
kubakk
Wtajemniczony
Posty: 228
Rejestracja: poniedziałek 25 kwie 2011, 09:55
11
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: CMR 2.0 - Pomocy!

Post autor: kubakk »

Intelowska? W CMR da się wybrać kartę graficzną i mam 2 karty o nazwach Intel(R) HD Graphics Family. Więc tak :P Wskazówek nie ma na obu kartach, a na jednej z nich obraz jest lekko rozmazany/poszarpany.
e-sports commentator at: MaD Racing
Awatar użytkownika
Lizak
Wtajemniczony
Posty: 283
Rejestracja: sobota 19 lut 2011, 18:24
11
Lokalizacja: Pomorze

Re: CMR 2.0 - Pomocy!

Post autor: Lizak »

A dedykowanej na pewno nie masz? Podaj model laptopa.
Raczej wina zintegrowanej, ewentualnie systemu.
Awatar użytkownika
Maly
Administrator
Posty: 1068
Rejestracja: piątek 30 lip 2010, 14:28
11
Lokalizacja: Groß Born
Kontakt:

Re: CMR 2.0 - Pomocy!

Post autor: Maly »

Zainstaluj patcha 1.09 (jeśli go nie masz), a jak to nic nie zmieni, to pewnie jest tak, jak pisał Lizak, czyli trzeba zmienić na dedykowaną kartę.
Obrazek
Awatar użytkownika
kubakk
Wtajemniczony
Posty: 228
Rejestracja: poniedziałek 25 kwie 2011, 09:55
11
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: CMR 2.0 - Pomocy!

Post autor: kubakk »

Model laptopa? Mam Acer Aspire 5749Z, procesor Inter Core B960, i na naklejce mam o karcie graficznej "Intel HD Graphics", co teraz? A Wersja gry to 1.9. Tego wymaga Silent Patch. I przy okazji łapcie screeny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
e-sports commentator at: MaD Racing
Awatar użytkownika
Lizak
Wtajemniczony
Posty: 283
Rejestracja: sobota 19 lut 2011, 18:24
11
Lokalizacja: Pomorze

Re: CMR 2.0 - Pomocy!

Post autor: Lizak »

Możliwe, że wina zintegrowanej karty. Szczególnie przy tak nędznym procesorze. No cóż, będziesz musiał biegi na słuch zmieniać ;)
Sprawdź starszą wersję, jak Maly mówił, ale wtedy pożegnasz się z panoramą.
Awatar użytkownika
kubakk
Wtajemniczony
Posty: 228
Rejestracja: poniedziałek 25 kwie 2011, 09:55
11
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: CMR 2.0 - Pomocy!

Post autor: kubakk »

Sprawdź starszą wersję, jak Maly mówił, ale wtedy pożegnasz się z panoramą.
Jak to starszą wersję? Gry? Panorama zależy od pliku .dll :v A co do biegów, to na cyfrowym pokazuje liczbę biegów :P A bez długości trasy i kresek ustawień poradzę sobie (kreski ustawień? dam na max w lewo - prawo i będę liczył dźwięki :P ). Jeszcze raz dziękuję za pomoc (za to, że chcieliście pomóc).
e-sports commentator at: MaD Racing
ODPOWIEDZ