Uciążliwy problem

Luźne rozmowy na każdy temat.
Vajaxx
Użytkownik +
Posty: 57
Rejestracja: środa 31 paź 2012, 13:55
9

Uciążliwy problem

Post autor: Vajaxx »

Siemano, to znowu ja.

Od jakiegoś czasu zauważyłem, że wszelkie linki czy odnośniki na jakichkolwiek stronach odsyłają do wieeeeelu kart z reklamami [5-20], przez co przeglądanie jakichkolwiek stron/forum stało się praktycznie niemożliwe. Postanowiłem uporać się z tym, ale to coś silniejszego i pluginy typu AdBlock rozmaitego kalibru nie dają rady. Postanowiłem więc poszukać jakiegoś rozwiązania, bo powoli te reklamy zaczęły mnie denerwować. Dlatego mam takie pytanko: Nie spotkał się ktoś może z podobną sytuacją albo nie wie, jak ten upierdliwy syf trwale wyłączyć? Korzystam oczywiście z Firefoxa (myślałem, że to infekcja jakimś malware/adware, ale jednak komp czysty) - wcześniej takich odpałów nie było, ale teraz to już przeginka z tym. Ma ktoś jakąś poradę lub zmierzył się z czymś takim i wie jak to na dobre wyłączyć? Z góry dzięki za pomoc :)
Awatar użytkownika
Maly
Administrator
Posty: 1068
Rejestracja: piątek 30 lip 2010, 14:28
11
Lokalizacja: Groß Born
Kontakt:

Re: Uciążliwy problem

Post autor: Maly »

AdwCleaner próbowałeś, tak? Spróbuj użyć Dr.Web CureIt!
Obrazek
Awatar użytkownika
Lizak
Wtajemniczony
Posty: 283
Rejestracja: sobota 19 lut 2011, 18:24
11
Lokalizacja: Pomorze

Re: Uciążliwy problem

Post autor: Lizak »

AdwCleaner, ComboFix, w ostateczności format i zdrowy rozsądek. Dobrze by było również nowszego Windowsa (lub linux), bo XP jest bardzo podatny na takie, czy inne wirusy.
Awatar użytkownika
Gierappa
Obeznany
Posty: 675
Rejestracja: środa 01 lut 2012, 11:47
10

Re: Uciążliwy problem

Post autor: Gierappa »

Ja też miałem z tym problem, wczoraj oczyściłem lapka z użyciem AdwCleanera i według raportu z niego, to dość dobrze go wyczyściło, jeszcze muszę poczekać aby znać konkretne efekty, ale coś napewno pomogło.
Vajaxx
Użytkownik +
Posty: 57
Rejestracja: środa 31 paź 2012, 13:55
9

Re: Uciążliwy problem

Post autor: Vajaxx »

Tiaa... No na pewno ponad 200GB sformatuję z powodu takiego jednego problemu :X
Well...
~1. AdwCleaner coś tam wykrył, jak i Combofix, ale po usunięciu i restarcie żadnych zmian.
~2. Skanowałem przez Malwarebytes - czysto.

Będę próbował jeszcze resetu przeglądarki, może to coś poskutkuje - na Xperii śmiga czysto, tu coś nie bardzo. Ogarnę co i jak i powiem jakie efekty.

EDIT: Pomogło wywalenie śmieciowych rozszerzeń do przeglądarki. Że też wcześniej na to nie wpadłem... No ale reklamy już wyjaśnione, do zamknięcia.
Zablokowany