Nowa trasa daje crasha
Nowa trasa daje crasha
Pytanie dlaczego? Wyjadę out - crash. dotknę skarpy - crash. przewrócę auto - crash. Poza tym, nie widać skyboxa :p o co moze chodzić?

- generacjaXYZ
- Użytkownik
- 1
Re: Nowa trasa daje crasha
hm a to rozdzielenie terenu na dwa obiekty na pewno potrzebne? skybox zakładam że wyflipowałeś do wewnątrz, może się w dystansie rysowania nie zmieścił? spróbuj zmniejszyć tymczasowo do rozmiaru tego kawałka mapy żeby sprawdzić czy się pojawi, a może inny powód

Konto zablokowane przez administratora.
hm wiesz co teraz otworzyłem jakąś moją mapę sprzed 15 lat xd i tam skybox jest nazwany "S_sky" z prefiksem s
obiekt "_" graficzny jest właśnie bankowo obarczony dystansem rysowania, a widzę na screenie ze zmoda że twoj skybox jest ogromny jeśli mnie oko nie myli to ten kawałek terenu jest 1x1 pixel w stosunku do tego skyboxa
obiekt "_" graficzny jest właśnie bankowo obarczony dystansem rysowania, a widzę na screenie ze zmoda że twoj skybox jest ogromny jeśli mnie oko nie myli to ten kawałek terenu jest 1x1 pixel w stosunku do tego skyboxa

Konto zablokowane przez administratora.
A faktycznie powinno być s_, nie zwróciłem na to uwagi. To ze skuboxem będzie pewnie rozwiązane, zostaje kwestia samych crashy. Sprobuje inny testowy teren zrobić
Czesto ODE sobie nie radzi z kolizjami. Mozesz sprobowac wygenerowac zrzut danych, gdy aplikacja sie wywali, procdump-em z sysinternals chociazby. Trzeba by bylo przeanalizowac w jaki sposob zbudowane sa te rowy melioracyjne w village, moze jest tam jakis dodatkowy b_border?
różowe słonie ninja w dżambodżetach
OK, skybox działa, wystarczyło poprawić przedrostek. A crashe, no cóż. Faktycznie na to wygląda że przy zbyt ,,dziwnej" geometrii gra sie wysypuje, just because. Zwłaszcza przy ewidentnie spartolonej typu nachodzące na siebie faces. Ogólnie zrobiłem kilka testów mniejszych zawijasow ale też bardzo ciasnych zakrętów i póki co działa.