Hej. Ostatnio stwierdziłem że zbuduję sobie retro peceta do gierek z windowsem 98, poinstaluję jakieś klasyki i schowam na 20 lat żeby pokazać kiedyś dzieciom

przyniosłem ze strychu starego kompa, wymieniłem płytę główną i zdziwiłem się, bo na dysku który był niby wyczyszczony znalazłem sporo starych screenów. Pomyślałem że wrzucę, bo dlaczego by nie. Wszystko powstało w latach 2009-2012. Niestety nie zachowały się żadne modele, buildy i inne. Szukałem trochę programami do odzyskiwania plików ale nic ciekawego nie znalazłem.
Na początek screeny z procesu tworzenia gry Blok Wschodni. Gra była tworzona w 3drad. Gdzieś tu na forum jest do pobrania wersja 0.1, możemy na niej pojeździć po mapie ala default z ms1. Zrobiliśmy ją bo słabo szło tworzenie modelu miasta

Zmienił się tez model jazdy, finalnie użyliśmy gotowego komponentu z 3d rad ale na początku pracowaliśmy na skrypcie który znalazłem gdzieś na forum 3drad. Pamiętam ze był bardzo śliski, drifterski i miał za***iste miękkie zawieszenie tak że można było polatać bokiem. Nie pamiętam czemu go wywaliliśmy, chyba był zabugowany albo ciężko się tym jeździło. Było też zaimplementowane wsiadanie i wysiadanie z auta do trybu chodzenia pieszo, w widoku fps. To też poleciało bo chyba głupio wyglądało/nie wiadomo było do którego auta można wsiadać... nie pamiętam. Modele aut są autorstwa Wojskiego. Do mapy były różne podejścia, generalnie to co wygląda lepiej na pewno wyszło spod ręki wojskiego, te gorsze i z widoku z blendera były moje. Wojski robił modele, ja grzebałem raczej w 3drad
Parę moich rzeczy do ms2/bloku. Pamiętam swoje podejście do robienia modeli. Na początku pełna mobilizacja i dokładność. Potem jako tako, po łebkach byle skończyć. Jak dochodziło do teksturowania to już nie opłacało się dalej robić bo w sumie to byle jak zrobione, nie byłem zadowolony więc zacznę coś nowego

Z tych wszystkich aut najbardziej zadowolony byłem ze smyka, szkoda że nigdzie go nie zachowałem.
I to by było na tyle. Pozdro